Ла Скала ще открие сезон 2022-2023 с "Борис Годунов"

Ла Скала ще открие сезон 2022-2023 с "Борис Годунов"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    08.06.2022
  • Share:

Новият сезон на прочутия Театро ла Скала ще бъде открит с операта "Борис Годунов" от Модест Мусоргски, предаде ANSA, позовавайки се на програмата, публикувана от генералния мениджър на операта Доминик Майер. „Не ловя вещици, не съм готов да отменя руските опери и когато чета Пушкин, не се крия", каза Майер, цитиран от агенцията.
Ла Скала открива новите сезони на 7 декември, отбелязвайки празника за покровителя на Милано Свети Амвросий. Певицата сопрано Анна Нетребко, която често е участвала в премиери на сезоните, първоначално отмени участието си в Ла Скала поради дискриминация срещу руски артисти заради конфликта в Украйна, но по-късно се върна с концерт, тъй като администрацията на театъра каза, че винаги е добре дошла обратно.
Диригентът Валери Гергиев обаче беше принуден да се откаже от представлението, тъй като отказа да осъди руската политика, нещо, което кметът на Милано поиска.
Рикардо Шайи ще дирижира Борис Годудов, базиран на едноименната драма на Александър Пушкин, руският певец Илдар Абдразаков ще е звездата, според сайта на операта.
В програмата са включени още балетите „Лешникотрошачката" и „Лебедово езеро" от Пьотър Чайковски и „Ромео и Жулиета" от Сергей Прокофиев.

Станете почитател на Класа