Русия ще спре доставките на петрол за държави наложили ограничения върху цената на петрола

Русия ще спре доставките на петрол за държави наложили ограничения върху цената на петрола
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.09.2022
  • Share:

Русия ще спре доставките на петрол и петролни продукти за държави, които решат да ограничат цената на петрола от страната, каза вицепремиерът Александър Новак пред репортери в четвъртък.
„Що се отнася до ценовите ограничения, ако те налагат ограничения върху цените, ние просто няма да доставяме петрол и петролни продукти на такива компании или държави, които налагат ограничения, тъй като няма да работим неконкурентно", каза той.
Новак също критикува предложенията за налагане на ограничения върху цената на руския петрол като "напълно абсурдни", добавяйки, че мярката може напълно да унищожи световния петролен пазар.
„Намесата в пазарните механизми на такава важна индустрия като петролната индустрия, която е най-важната по отношение на осигуряването на енергийната сигурност на целия свят, такива опити само ще дестабилизират петролната индустрия, петролния пазар. Тези европейски и американски потребители, които вече плащат високи цени за енергия сега, ще платят за мярката на първо място", каза той.
"Това напълно ще съсипе пазара", подчерта руският вицепремиер.

Станете почитател на Класа