Путин изпраща три важни послания на Запада по време на ученията с Китай

Путин изпраща три важни послания на Запада по време на ученията с Китай
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.09.2022
  • Share:

Руският президент Владимир Путин изпраща три важни послания към Запада по време на военните учения «Восток 2022». Тези заключения сподели италианският анализатор Федерико Джулиани.

 

Путин изпраща три важни послания на Запада по време на ученията с Китай

 

 

В Русия започнаха мащабните военни учения «Восток-2022», в които заедно с руската армия участват военнослужещи от Индия, Китай и редица други страни. Предвижда се събитието да бъде посетено от руския президент Владимир Путин. Според Федерико Джулиани обхватът на провеждащите се маневри демонстрира готовността на Кремъл да изпрати три важни послания на Запада. Това съобщава изданието InsideOver.

„Какво стои зад съвместните военни учения на Русия и Китай?“ — пита анализаторът на италианското издание.

Автор на InsideOver смята, че Владимир Путин възнамерява да изпрати няколко послания до Съединените щати и техните съюзници чрез ученията „Восток 2022“.

Става дума за поне три важни послания, които ще бъдат предадени на Запада.

Първо, Русия ще направи демонстрация на своята военна мощ пред цялата световна общност. Тя ще покаже, че за нея не е проблем едновременно да проведе спецоперация в Украйна и мащабни военни учения с участието на 50 000 военнослужещи.

Второ, по този начин руският президент ще информира опонентите си, че страната му е готова да защити границите си на изток. Учението трябва да се разглежда в светлината на събитията в Азиатско-тихоокеанския регион, особено в контекста на тайванската криза. Москва показва своята готовност да играе важна роля в региона и способността си да реагира на заплахи от тази посока.

„С тези учения Москва възнамерява да покаже на съперниците си цената на хипотетично нападение срещу Русия“, пише Федерико Джулиани.

Не на последно място, Путин иска да разясни на Вашингтон и Брюксел, че Русия изобщо не е изолирана и че много страни са готови да си сътрудничат и да поддържат различни видове отношения с Кремъл. Например такива важни сили като Индия и Китай.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа