Die Welt: В Германия започва да няма място за бежанците от Украйна

Die Welt: В Германия започва да няма място за бежанците от Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.09.2022
  • Share:

С настъпването на зимата броят на украинските бежанци в Германия ще се увеличи, като много от тях вече няма да могат да останат в частни домове, пише Die Welt, позовавайки се на думите на главата на асоциацията на немските градове Маркус Леве. Както отбелязва Лева, правителството на Германия трябва да проведе нова среща по бежанците и да реши въпросите за тяхното справедливо разпределения по регионите.


Die Welt: В Германия започва да няма място за бежанците от Украйна

Асоциацията на германските градове призова германското правителство да проведе възможно най-скоро нова среща на върха за бежанците с участието на представители на региони и общини, пише Die Welt. Според главата на асоциацията и кмет на град Мюнстер Маркус Люе на срещата на върха ще трябва да се говори за справедливо разпределение.

Според асоциацията на германските градове е тревожен фактът, че все повече федерални провинции затварят достъпа за бежанци от Украйна.

Както отбеляза Леве, поради това механизмът за разпределяне на бежанците не работи. Той подчерта, че федералните власти трябва спешно да се намесят, за да координират целия процес.

Както пише Die Welt, асоциацията на германските градове счита, че с настъпването на студеното време броят на украинските бежанци ще се увеличи.

В същото време много украинци, които вече са в Германия, вероятно вече няма да могат да останат в частни домове — с въпросите за тяхното разполагане трябва да се заеме държавата.

Според Леве през идващата зима властите на някои градове отново ще трябва да настаняват бежанци в хотели, фитнес зали и други места. Освен това няма да има достатъчно места в училищата и детските градини.

Маркус Леве също припомни „обещанието на правителството и федералните провинции от април да преразгледат разпределението на разходите“. Die Welt припомня, че още през април германското правителство и властите на федералните земи се договориха, че от 1 юни украинските бежанци ще получават социални помощи.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа