Ердоган: Русия е готова да прекрати конфликта в Украйна възможно най-скоро

Ердоган: Русия е готова да прекрати конфликта в Украйна възможно най-скоро
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    21.09.2022
  • Share:

Русия желае да прекрати конфликта в Украйна възможно най-скоро, каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган в интервю за PBS.
Попитан от репортер на PBS колко бързо вижда края на конфликта, турският лидер каза, че „най-важното е руското отношение, то ще бъде много, много важно тук".
„В Узбекистан се срещнах с президента Путин и имахме много обширни дискусии с него", каза Ердоган в интервюто. Според Ердоган руският лидер му е показал, че е готов да сложи край на това „възможно най-скоро".
„Начинът, по който вървят нещата в момента, е доста проблематичен. Мисля, че ще бъде направена значителна стъпка напред. Всичко което искаме да видим е да приключи тази битка с мир", цитира PBS думите на турския президент.
Президентите на Русия и Турция проведоха разговори в кулоарите на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Самарканд, Узбекистан в петък. Путин каза след разговорите, че Ердоган не е предлагал организиране на преговори с украинския лидер Владимир Зеленски. Турският президент дава сериозен принос в усилията за нормализиране, включително в ходове за уреждане на продоволствената криза, е подчертал Путин.

Станете почитател на Класа