Компютърно генерираното Руби Ру е новият Пол Хоган

Компютърно генерираното Руби Ру е новият Пол Хоган
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    13.10.2022
  • Share:

Tourism Australia разкри компютърно генерираното кенгуру на име Руби Ру като неофициален национален талисман, който се надяват да примами международните туристи в Австралия.
Най-новата глобална кампания, включваща анимационното създание, озвучено от австралийския актьор Роуз Бърн, беше представена на света на голям дигитален билборд в Токио, в световно турне, което официално ще стартира в Ню Йорк на 19 октомври.
Кенгуруто и лозунгът „Ела и кажи здравей" са част от следващата платформа на Tourism Australia и на марката There's Nothing Like Australia.
Министърът на туризма и търговията Дон Фарел каза, че „Руби Ру ще покаже най-емблематичните дестинации в Австралия и ще подпомогне възстановяването на туристическата индустрия, като преобразува отложеното търсене в резервации. Руби Ру е, ако желаете, новият Пол Хоган".
Руби бележи ново начинание за Tourism Australia, който в миналото със смесени резултати рекламираше страната в чужбина с разпознаваемите лица на австралийски знаменитости.
Рекламна кампания на стойност 180 милиона долара, създадена през 2006 г. с одобрението на тогавашния управляващ Скот Морисън, в която моделът Лара Бингъл пита „Къде, по дяволите, си?" по-късно беше забранена от регулаторите в Обединеното кралство и Канада заради спорен език и изобразяване на консумация на алкохол.
Това беше в контраст с много обичаната реклама от 1984 г. с участието на комика Пол Хоугън, в която филмовата звезда прикани американците към Австралия и предложи „да хвърли още една скарида на барбекюто за тях".
Последната глобална кампания беше озвучена от актьора Крис Хемсуърт през 2016 г. Три години по-късно кампания за музикално видео Matesong на стойност 15 милиона долара, с участието на Кайли Миноуг, беше прекратена след седмици на разпространение, когато горските пожари обхванаха източното крайбрежие на Австралия.
Управляващият директор на Tourism Australia, Филипа Харисън, каза, че „новата кампания ще помогне за възстановяването на след-пандемичната туристическа индустрия чрез преобразуване на натрупаното търсене за почивка в Австралия".
„В Австралия сме толкова щастливи, че имаме глобално разпознаваема и очарователна икона в кенгуруто и чрез CGI анимация създаваме от Руби уникален посланик на австралийската марка, както на английски, така и за неанглоговорящи страни."

Станете почитател на Класа