Путин: Обстановката в света остава сложна и нестабилна

Путин: Обстановката в света остава сложна и нестабилна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.11.2022
  • Share:

Президентът на Русия отправи приветствие към участниците в Десетата среща на секретарите на съветите по сигурността на страните от ОНД

 

 

Страните от Общността на независимите държави трябва да задействат изцяло своите аналитични ресурси, за да установяват потенциалните заплахи на територията на Общността, като отчитат факта, че международната обстановка остава сложна и нестабилна. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в приветствието си към участниците в Десетата среща на секретарите на съветите по сигурността на страните от ОНД, която се провежда в Москва, предава ТАСС.

Според руския лидер именно на тази основа трябва да се изработват и обновяват документите за стратегическо планиране, да се приемат отговорни държавнически решения - преди всичко в сферата на информационната и биологичната сигурност, антитерора, противодействието срещу екстремизма, наркобизнеса, нелегалната миграция.

В приветствието си към секретарите на съветите по сигурността Путин отбеляза още, че редовното общуване в такъв формат позволява да си сверят часовниците по приоритетните направления за обезпечаване суверенитета и сигурността в Общността, да обменят професионален опит и да обсъждат как най-ефективно да защитават гражданите си от вътрешни и външни заплахи.

"Уверен съм, че вашата среща ще допринесе за укрепването на системата за колективна сигурност на ОНД. Ще стане значим етап в плодотворната съвместна работа за благото на нашите страни и народи. Желая ви успех и всичко най-добро", заключава президентът на РФ.

Приветствие на Путин към срещата бе представено от секретаря на Съвета за сигурност на РФ Николай Патрушев.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа