«Европа може да започне съд срещу САЩ в СТО»

«Европа може да започне съд срещу САЩ в СТО»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.11.2022
  • Share:

Берлин всъщност е икономическият център на европейския блок от 27 държави, пише Politico. Така че, ако той в крайна сметка реши да хвърли всичките си сили в подкрепа на идеята за държавни субсидии в името на „индустриална надпревара“ със САЩ, това ще бъде наистина решаващ момент, се подчертава в статията.

 

"Европа може да започне съд срещу САЩ в СТО"

 

 

В същото време времето изтича и има все по-малко възможности за търговско примирие с Байдън, а и то изглежда все по-малко вероятно, съобщава Politico. Неотдавнашните усилия на работната група за разрешаване на споровете между ЕС и САЩ не бяха успешни: Европейската комисия каза на страните от ЕС тази седмица, че работната група не е срещнала особен ентусиазъм от американците в отговор на предложението за промяна на оспорваното законодателство.

„Остават само няколко седмици“, предупреди в тази връзка Бернд Ланге, председател на търговската комисия на Европейския парламент.

„След като законът бъде приет, ще бъде твърде късно да настояваме за промени“, добави той.

Ланге също предупреди, че неуспехът да се постигне споразумение вероятно ще доведе до възбуждането на съд срещу САЩ в Световната търговска организация (СТО), отбелязва изданието.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа