Западни експерти: Атаките срещу руските авиобази ще имат психологическо въздействие

Западни експерти: Атаките срещу руските авиобази ще имат психологическо въздействие
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.12.2022
  • Share:

Източниците на Ройтерс са убедени, че във военновъздушната база "Енгелс" Русия е разположила стратегическите си бомбардировачи с голям обсег и че сега планира да ги премести

 

 

Атаките срещу руски военновъздушни летища, разположени навътре в територията на Русия, са мощен психологически удар и Москва ще трябва да помисли по-внимателно как да охранява бомбардировачите си с далечен обсег, заяви високопоставен западен представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

През последните два дни дронове удариха военновъздушната база "Енгелс", разположена близо до град Саратов на най-малко 600 километра от най-близката украинска територия, както и летище "Дягилево" в Рязанска област.

Украйна не пое отговорност за нападенията, но изрази задоволство, а Русия си отмъсти с "мащабно нападение срещу украинската система за военен контрол".

Високопоставени западни представители, пожелали анонимност, заявиха пред Ройтерс, че не е имало нападения, успели да достигнат толкова навътре в руска територия, откакто Москва започна инвазията си на 24 февруари.

"Ако това са украинците, вижда се, че те могат да действат в Русия, когато решат, а това дълбоко ще обезпокои руснаците", каза един от западните представители и допълни, че според него става въпрос за психологически удар.

Източниците на Ройтерс са убедени, че във военновъздушната база "Енгелс" Русия е разположила стратегическите си бомбардировачи с голям обсег и че сега мисли да ги премести.

"Това със сигурност прави руснаците по-малко уверени, че има безопасно място", посочи един от западните представители.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа