В Полша предупредиха за последствията от подкрепата на Украйна

В Полша предупредиха за последствията от подкрепата на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.12.2022
  • Share:

Myśl Polska: Западът се страхува да си зададе въпроса какво ще се случи след украинския конфликт

 

В Полша предупредиха за последствията от подкрепата на Украйна

 

 

Помощта за Украйна изтощава икономиките на западните страни и лишава техните граждани от възможността да живеят в приемливи условия, а политиците напразно се надяват на „дворцов преврат“ в Русия, пише Myśl Polska.

„След седем месеца война икономиката на украинската държава е в руини и този факт не може да бъде скрит: нито цензурата, нито дежурните тролове не са в състояние да направят това“, уверен е авторът Витолд Модзелевски.

Освен това, добавя той, вече за никого не е тайна, че отбраната на Украйна зависи изцяло от спонсорството от Запада.

„Това е най-големият исторически парадокс, който все още не е имал прецедент“, коментира авторът.

Той подчертава, че досега конфликтите са се водили със собствени сили на държавите, а външната помощ е имала избирателен характер.

„Струва си да зададем въпроса за смисъла на този конфликт, не само от гледна точка на тези, които участват в него“, пише Модзелевски.

Той сравнява подкрепата за режима в Киев с това как Съединените щати са помогнали на Великобритания по време на Втората световна война. В резултат на това се е стигало до „ликвидирането на позицията на свръхдържава“ на Британската империя, а след това до нейното разпадане и подчиняването на Лондон на американската политика.

Според автора помощта за Украйна от САЩ и други страни води само до изчерпване на ресурсите, до енергийна криза, покачване на цените на храните и колосален спад на стандарта на живот на Запад.

„Вече може да се тръби за успех, тъй като „политиката на сплашване“ завърши с грандиозно поражение“, отбелязва с ирония авторът, добавяйки, че Русия „не се е изплашила от заплахите на НАТО“ и продължава специалната военна операция.

Модзелевски обръща внимание и на факта, че западните политици напразно се надяват на внезапно отслабване на руската мощ и „кремълска криза“.

„Никой не иска да се опита да отговори на въпроса какво ще се случи, когато ресурсите на защитниците и запасите на подкрепящите страни бъдат изчерпани“, заключава той.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа