Василий Небензя: Русия може да премахне заплахата от Украйна с военни средства

Василий Небензя: Русия може да премахне заплахата от Украйна с военни средства
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.12.2022
  • Share:

Руският постоянен представител в ООН Василий Небензя заяви, че Западът отглежда "антируско чудовище" в Украйна от осем години.

На заседание на Съвета за сигурност на ООН дипломатът отбеляза, че ако заплахата от Украйна не може да бъде премахната по мирен път, то Русия ще го направи с военни средства. Той каза, че Русия ще продължи да нанася удари срещу критичната инфраструктура на Украйна, използвана за военни цели.

 

Небензя също така подчерта, че политиката на киевския режим не оставя съмнение за нейния престъпен и мизантропски характер.

„Западните страни отглеждат антируско чудовище в Украйна в продължение на осем години, затваряйки си очите за неговите ужасяващи престъпления срещу собствените им граждани, убийството на цивилни в Донбас, прославянето на нацистките престъпници и техните съучастници и преследването на рускоезичното население на собствената им страна“, каза той.

Дипломатът добави, че всички цели на спецоперацията ще бъдат изпълнени. Той също така посочи, че режимът на Зеленски и неговите западни спонсори, решени да победят Русия на бойното поле, са отговорни за страданията на цивилни в Украйна.

 

 

 

Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа