По време на операцията със заложници в Дрезден заподозреният е починал

По време на операцията със заложници в Дрезден заподозреният е починал
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    12.12.2022
  • Share:

Германската полиция съобщи, че мъжът, заподозрян в убийството на майка си и по-късно за вземането на двама души за заложници в източния град Дрезден, е починал.
Властите призоваха хората да избягват районите в центъра на града и наредиха коледният базар в Дрезден да остане затворен, докато тече полицейската операция за освобождаване на заложниците.
Първоначално полицията каза, че общува със заподозрения, преди да обяви малко след обяд, че ситуацията със заложниците е приключила. „Заподозреният почина по време на операцията. 40-годишният мъж претърпя смъртоносни наранявания, докато заложниците бяха освободени. Заложниците са външно невредими", написа полицията в Дрезден по-късно в Twitter.
Дрезденската полиция не отговори веднага на исканията за потвърждение дали мъжът е бил убит от полицията или е починал от самонараняване.
40-годишният германец беше заподозрян и за убийството на 62-годишната си майка. Полицията откри жената мъртва в друга част на града рано в събота.
Радио Дрезден съобщи, че мъжът се е опитал да влезе в сграда, в която е базиран радиооператор, близо до централната гара на града. Съобщава се, че той е стрелял няколко пъти, преди да избяга, според радио Дрезден.

Станете почитател на Класа