ДАНС, прокуратура и Столична община на нокти заради проруски митинг – ВИДЕО

ДАНС, прокуратура и Столична община на нокти заради проруски митинг – ВИДЕО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.12.2022
  • Share:

Властите в София се стреснаха от митинг от около 200 души, които заявиха подкрепата си за Русия.

В събота в българската столица се проведе митинг-шествие под надслов „Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия!“

Организатор бе гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света“, която по-рано участваше в протестите срещу предоставяне на оръжие на Украйна и срещу въвличането на страната ни в конфликта.

 

 

Събралите се носеха български и руски знамена, чуваха се руски песни. Те се обявиха за премахване на санкциите срещу Русия и за възстановяване на културните, икономически и духовни връзки с Русия. Обявяват категорично против доставянето на оръжие за Украйна.

Организаторите на митинга заявиха, че победата на Русия в конфликта е победа за България и за цялото човечество.

Появи се и провокатор, който беше отведен от полицията.

По време на шествието хората се спряха пред руската църква в София, посочвайки, че помнят историята и благодарят на Русия. Митингът стигна до паметника на Цар Освободител, където беше прекратен от софийските власти.

По-рано представители на коалиция „Демократична България“ се опитаха да забранят провеждането на шествието. Организаторите бяха заплашвани, че ще носят съдебно отговорност заради подкрепата си за Русия.

В мининга се влключиха и представители на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“, както и други партии и граждански организации.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинг-шествието. Според пресцентъра на общината – заради информация, получена от ДАНС /контраразузнаването/.

По-рано стана ясно, че от върховната административна прокуратура са сигнализирали министъра на вътрешните работи по повод въпросното мероприятие.

 

 

 

Станете почитател на Класа