Губернаторът на Белгородска област в Южна Русия: Един убит и осем ранени при украински обстрел

Губернаторът на Белгородска област в Южна Русия: Един убит и осем ранени при украински обстрел
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.12.2022
  • Share:

В този и още няколко руски региона, граничещи с Украйна, често стават експлозии след началото на т. нар. специална военна операция в съседната държава на 24 февруари

 

 

Губернаторът на Белгородска област в Южна Русия Вячеслав Гладков съобщи за един убит и осем ранени при обстрел от страна на украинските въоръжени сили днес, предадоха ТАСС и БТА.

В този и още няколко руски региона, граничещи с Украйна, често стават експлозии след началото на т. нар. специална военна операция в съседната държава на 24 февруари. Белгородска област е засегната особено често, като при някои взривове, приписвани от руските власти на украински обстрел, загиват хора.

Един човек е бил убит, а друг - ранен, при обстрел на птицеферма в Белгородски район, написа Гладков в Телеграм.

Един от пострадалите е в реанимация. Още шест души са в болница, а осмият ранен е отказал да бъде хоспитализиран и е изпратен за амбулаторно лечение.

Системата за противовъздушна отбрана в Белгородска област се е задействала, добави регионалният губернатор.

Трима очевидци съобщиха пред Ройтерс за мощни взривове в Белгород днес.

В края на миналия месец Гладков съобщи, че в руската Белгородска област по границата с Украйна се изгражда отбранителна линия. Той не разкри подробности за нейната дължина и местонахождение, отбелязва Франс прес.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа