Северна Корея отхвърли твърденията за доставки на оръжия за Русия

Северна Корея отхвърли твърденията за доставки на оръжия за Русия
  • Written by:  Меламед
  • Date:  
    24.12.2022
  • Share:

Министерството на външните работи на Северна Корея отхвърли твърденията за предполагаеми доставки на оръжие за Русия, съобщи южнокорейската информационна агенция Yonhap, позовавайки се на изявление на министерството.
„Фалшивото съобщение на японските медии, че КНДР предлага боеприпаси на Русия, е най-абсурдната измислица, която не заслужава коментар или тълкуване", цитира Yonhap изявление на говорител на министерството на английски език, публикувано от държавната информационна агенция KCNA.
Координаторът за стратегически комуникации на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби заяви в четвъртък, че Северна Корея е доставяла оръжия на руската частна военна компания Wagner и планира нови доставки. Говорителят на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик каза на брифинг по-късно през деня, че глобалната организация не разполага с информация за предполагаеми доставки на оръжия от Северна Корея.
Русия многократно подчертава, че нейните въоръжени сили нямат нужда да купуват оръжия от чужбина за Украйна, тъй като отбранителната промишленост на страната се справя със задачите си.

Станете почитател на Класа