Украйна: Русия не напредва към Угледар

Украйна: Русия не напредва към Угледар
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.01.2023
  • Share:

Москва постоянно разпространява фалшиви новини, подчерта бившият съветник на Зеленски

 

 

"Руските сили не напредват към източния град Угледар", това каза бившият съветник на президента на Украйна Володимир Зеленски – Олексий Арестович, цитиран от киевската медия УНИАН.

"Това, което правят окупаторите и техните съюзници, е или изпълнение на по-рано поставени задачи, или проверка на боеспособността на Въоръжените сили на Украйна", посочи още той.

По думите на Арестович "на този етап не може и да става дума за мащабна руска офанзива. Ние очакваме силите на Москва да предприемат по-мащабна акция през февруари." Според него в момента руснаците предприемат опити да подобрят тактическото си положение в определени райони - в района на Угледар, на Донецкото летище, на Авдеевка и Бахмут.

"Москва постоянно разпространява фалшиви новини", добави той и призова съгражданите си да проявяват бдителност.

Според него истинско голямо настъпление има, когато големи войскови маси започнат движение. Според Арестович заявленията на руската страна за голяма победа са необосновани.

"Минали са 2 километра. И какво от това? Къде е голямата победа? Това е тактическа дълбочина. Нищо не е. Както са ги минали, така и ще ги върнат обратно. Несериозно е това да се сравнява с голямо настъпление", подчертава Арестович.

Украинският Генерален щаб съобщи за опитите на врага да завземе град Угледар, пише УНИАН. Угледар е разположен на север от Мариопул и на югозапад от Донецк. Според изданието на този участък от фронта руснаците търпят големи загуби.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа