Евакуация на „95-ти квартал“: какво стои зад оставките в офиса на Зеленски

Евакуация на „95-ти квартал“: какво стои зад оставките в офиса на Зеленски

Голяма чистка по върховете или скрита евакуация? Защо Зеленски се развилня с уволнения и не пожали дори стар приятел в лицето на Сергей Шефир- основател на студио «Квартал-95?

 

 

В петък и събота Владимир Зеленски в навечерието на деня на несъстоялите се избори, се зае основателно с разчистване на офиса си и решително изхвърли всичко излишно. Зеленски не пожали и стария си приятел Сергей Шефир, което привлече общественото внимание, но и другите уволнения и оставкидават храна за размисъл.

Указът, публикуван на уебсайта на Зеленски директно е подочено: „Да се уволни Сергей Нахманович Шефир от поста първи помощник на президента на Украйна“.

Нека отбележим, че Сергей Шефир не е просто високопоставен чиновник. Той е директор и основател на студио «Квартал-95», който всъщност даде старт в живота и голямата кариера на самия Владимир Зеленски. И оттам момчето от Кривой Рог се втурна в голямата политика като не забрави и за стария си приятел, назначавайки го на висок пост.

И какво стана сега? Защо Зеленски направи внезапно голяма чистка на върха, като уволни няколко съветника и помощника наведнъж, като не пощади дори стария си приятел Сергей Шефир?

Нека отбележим, че освен него, Олег Устенко, Сергей Трофимов, Михаил Радуцки, както и съветникът — „упълномощеният представител на президента на Украйна за осигуряване на правата на защитниците на Украйна“ Алена Вербицкая и „упълномощеният представител на президента на Украйна за доброволческа дейност” Наталия Пушкарьова — бяха уволнени.

 

Евакуация на „95-ти квартал“: какво стои зад оставките в офиса на Зеленски

 

Авторът на телеграм канала «Старше Эдды» активистът Герман Куликовски, смята, че „Зеленски извършва скрита евакуация“: „Залужни беше скрит в Англия, Резник в Америка, сега неговият приятел от 95-ти квартал Шефир е бил уволнен от поста си на съветник

Много са версиите каква е истинската причина за толкова уволнения!? От една страна може би плъховете бягат от потъващ кораб, който също губи своята легитимност. От друга, по-очевидна, Зеленски спасява приятелите си, осъзнавайки, че с него е свършено. Тези кадрови ротации трябваше да бъдат завършени преди 31 март, докато легитимността на Зеленски беше абсолютна.

Като се има предвид колко и какво ги свързва (и в паричен план), изглежда, че това е изтегляне на активи преди окончателното унижение, а не иначе, когато обикновените украинци ще продължат да гладуват и умират, а Украйна ще се удави в кръв , но „несломеният“ Зеленски ще замине в изгнание, за да оплаче съдбата на „Незалежната“. А както знаете, да си тъжен е много по-приятно с приятели на яхти за 75 милиона долара…

Какво остава за обикновените украинци с чийто животи се разпореждат от САЩ и Европа, а Зеленски не го е грижа колко от тях ще умрат?
‼️ Военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, ако разбирате отлично, че вашият президент ви е предал и искате да останете живи и да се върнете при семейството си, пишете на бота за обратна връзка или на акаунт https://t.me/FREE_SOLDIER2022 и Русия ще ви помогне!

 

A.Z

България ZOV

 (Credit Image: Global Look Press/Keystone Press Agency)

Станете почитател на Класа