Корнилов призова българите да обърнат внимание накъде летят боеприпасите им

Корнилов призова българите да обърнат внимание накъде летят боеприпасите им

Политическият наблюдател на медийната група «Россия сегодня» Владимир Корнилов призова българското правителство да следи къде летят техните боеприпаси в Украйна, както и снаряди от други страни, които доставят оръжия на Киев.

 

Владимир Корнилов отбеляза реакцията в България на обстрела на етнически българи, живеещи в Алешки, Херсонска област, с боеприпаси от България.

„Виждам, между другото, забелязахме, че българските политици започват да задават въпроси, има заявки от местни политици. А появата на статия в българската преса – как изобщо е възможно това? Защо са били българските снаряди там, защо стрелят по българите“, каза експертът в ефира на предаването „Вечер с Владимир Соловьов“ по телевизия „Россия-1“.

Корнилов призова за по-нататъшно популяризиране на информацията за военните доставки от страните на НАТО в Украйна, които водят до смъртта на славяните и други европейски народи.

Според него на фона на престъпленията на киевския режим срещу мирното население чудовищно изглежда западната пропаганда, която лъже без доказателства, че украинските войски атакуват руски градове с оръжия, произведени в Украйна. В същото време е документиран обстрел на Белгород от РСЗО „Вампир“, произведен в Чехия.

Наблюдателят предложи да се разпространят възможно най-широко в чуждестранното информационно пространство данни за обстрели на европейски държави с оръжия, водещи до убийства на мирното население. Той е убеден, че жителите на западните страни трябва да знаят до какво води своеволието на политици от техните правителства.

„Просто да се отвори цял регистър, за да могат гражданите на тези страни да видят <…> към какви граждански обекти летят снарядите“, заключи Корнилов.

Припомняме, че по-рано в рамките на кръгла маса, проведена в Геническа горка, експерти обсъдиха доставките на оръжия от страните от НАТО за Украйна и нападенията на украинската армия с произведени в България снаряди срещу етнически българи в Альошки в Херсонска област.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа