DeepState: Русия превзе Первомайске и започна да изравнява Часов Яр със земята

DeepState: Русия превзе Первомайске и започна да изравнява Часов Яр със земята
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.04.2024
  • Share:

Руските окупатори започнаха да изравняват Часов Яр със земята. Това заяви Роман Похорили, съосновател и анализатор на проекта DeepState, който събира и анализира информация от отворени източници.

 

 

 

По данни на DeepState руснаците са превзели и селището Первомайске в Донецка област. Боевете за него започнаха още през август 2022 година и това село се превърна в една от най-горещите точки на фронта. Руснаците са дали много жертви, но същото важи и за украинските сили.

В интервю за „Еспресо“ Похорили каза, че руснаците увеличават интензивността на обстрела на източния украински град Часов Яр в Донецка област. Врагът вече е започнал да изравнява града със земята, използвайки голям брой въздушни нападения, посочи той.

„Руснаците се опитват да се доближат от всички страни, да се промъкнат с пехота и техника, те работят с дронове и унищожават всичко наоколо с самолети, но украинските сили устояват и ние трябва да помогнем на нашите защитници“, заяви Похорили.

Смята се, че Часов Яр е „врата“ за завладяването на Донбас. Ако руснаците превземат Часов Яр, вратата ще бъде отворена и за други градове. След година на относителна стабилност на фронтовата линия руските сили отбелязват напредък срещу украинската армия, която се мъчи да си запълни състава си и страда от недостиг на боеприпаси поради забавяне на западната помощ.

Вчера дори се появи информация, че руската армия вече е влязла в Часов Яр, но тя бе опровергана от украинските сили. Според ЗСУ тактиката на противника е непроменена - голям брой пехотни и щурмови операции. Щурмовите групи се вкарват в бойни машини на пехотата и атакуват с подкрепата както на артилерия, така и на авиация.

Русия се надява да превземе града, както направи с Авдеевка – възползвайки се от липсата на достатъчно снаряди и оръжия в ЗСУ. Освен това окупаторите не се интересуват от броя на жертвите, които дават. Владимир Путин има неограничено количество пушечно месо, което използва за постигане на целите си.

 

Станете почитател на Класа