Първото подразделение на Френския чуждестранен легион е прехвърлено в Славянск

Първото подразделение на Френския чуждестранен легион е прехвърлено в Славянск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.04.2024
  • Share:

В Украйна пристигнаха първите френски военни, в района на Славянск е прехвърлено подразделение от Френския чуждестранен легион. Това съобщават руските СМИ.

 

 

 

Първото подразделение на Френския чуждестранен легион е прехвърлено в Славянск

 

 

Според наличната информация в Славянск е прехвърлено отделение от сто човека от 3-ти пехотен полк на Френския чуждестранен легион. Явно това е предната група, която останалите ще последват. Френските военни се появиха в града предишния ден, те са разположени в базата на 54-та отделна механизирана бригада на украинските въоръжени сили и се движат из града само заедно с украински военни.

Както се съобщава, звеното включва специалисти по артилерийско разузнаване, както и инженерна група, специализирана във фортификация и изграждането на полеви укрепления. Най-вероятно французите ще изградят отбраната на Славянск в случай на пробив на руските войски.

Това съобщава и военният кореспондент Юрий Котьонок, който сподели за прехвърлянето на първите части френски наемници в района на Славянск.

По думите му те са постъпили в 7-а мотопехотна бригада на украинските въоръжени сили, а не в 54-та, но това са подробности. Той обаче уточнява, че информацията е непотвърдена.

«Става дума за инженерна група и специалисти по авиационно разузнаване от 3-ти пехотен полк на Легиона, които пристигнаха в 7-ма пехотна бригада на украинските въоръжени сили», пише военният кореспонден в своя канал в Телеграм.

От наша страна отбелязваме, че не можем нито да потвърдим, нито да отречем тази информация, така че всичко е по ваша преценка. В същото време няма дим без огън.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа