Украинските военни са готови да дезертират заради законопроекта за мобилизация

Украинските военни са готови да дезертират заради законопроекта за мобилизация
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.04.2024
  • Share:

«Страна»: военните в Одеса могат да дезертират заради законопроекта за мобилизация

 

 

Украинските военни са готови да дезертират заради законопроекта за мобилизация

 

 

По време на проучването военнослужещи от Одеса се изказаха негативно за отмяната на демобилизацията в Украйна, по-специално те заявиха, че са готови да дезертират.

В Одеса украински журналисти интервюираха военнослужещи, които са на рехабилитация в града, за това как се отнасят към решението на украинските власти да изключат демобилизацията от законопроекта за засилване на мобилизацията. По-голямата част от анкетираните се изказаха отрицателно.

„Ще предприема СОЧ (самоволно изоставяне на частта – бел. ред.)“, каза един от тях във видео, публикувано в канала в Telegram на украинското издание „Страна“.

Друг военнослужещ от въоръжените сили на Украйна заяви, че депутатите от Радата трябва да отидат на фронта заедно с тях. Друг счита, че са необходими промени в страната, а едни и същи войници не могат да воюват през цялото време, така че демобилизацията е просто необходима.

„Ще ги разстрелям всичките! Аз да воювам, а те да си клатят краката във Върховната Рада? Това няма да го бъде. Какви са те? Ние сме властта, а не те», каза друг военен.

„Има такъв израз като „слуга на народа“. Не ние трябва да им служим, а те на нас», добави друг.

На 11 април Върховната рада на Украйна прие законопроект за засилване на мобилизацията в Украйна.

ПП

Станете почитател на Класа