"Рояк дронове хвърлят снаряди с таймери": Пет новини, които се отправят на фронта

"Рояк дронове хвърлят снаряди с таймери": Пет новини, които се отправят на фронта
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.04.2024
  • Share:

Бомбата е по-евтина от ракетата, а по сила я превъзхожда и може сама да прелети 80 км до целта. Антиматериалната пушка от Тула е способна на много неща. Двукалибрената ракетна система изгаря позиции и бомбардира врага с мини.

 

 

Военно-промишленият комплекс на Русия прави впечатляваща модернизация на съществуващото оборудване и създава нови шедьоври. С помощта на които руските войници ще се доближат до победата, казват експерти.

ФАБ-3000: Силата на скъпата ракета

В края на март Министерството на отбраната на Русия върна тази мощна авиационна бомба на военния конвейер в района на Нижни Новгород. Удивително по своята разрушителна сила изобретение, датиращо от края на Великата отечествена война.

Оттогава тя качва и качва килограми. Днес от три тона половината е експлозивна. Нито един подземен бункер на нашия враг не може да устои на това.

Характеристика на обновената фугасна бомба са модулите, които й позволяват не само да планира, но и самостоятелно да се насочва към вражеска цел от разстояние 80 км.

При цена от десетки хиляди долари това може да бъде приблизително равно на разрушаващия ефект на многомилионна ракета, а понякога дори да го надвишава, което е много икономично,– Шао Йонглин, военен наблюдател от Китай, оцени новия продукт на руската военна индустрия.

Именно ФАБ ще помогне на нашата армия в битките за освобождаването на Харков, който врагът оборудва с укрепления.

"Астарта": Мига БМП

Тулските оръжейници преди това са разработили спортни и ловни оръжия. Но фронтът се нуждаеше от тяхната помощ. В резултат на това нашите специални сили получиха антиматериалната пушка МЦ-572 Астарта.

Това е хибрид между противотанкова и снайперска пушка. Може да се използва в битка срещу цивилни сили и да нокаутира бронетранспортьори, бойни превозни средства на пехотата и друго оборудване.

Експертите отбелязват, че американският аналог на "Астарта" не може да се сравни с тулския шедьовър. Нашата автоматична пушка хвърля пет куршума в целта от 100 метра с отклонение от само 1,5 см.

Поради размера си е трудно да тичате с Astarta през бойното поле, но в градски битки предимствата на новия продукт са забележими. Около хиляда единици ще бъдат получени от специалните части.

Възраждане“: Миниране и изгаряне

Двукалибрената реактивна система за залпов изстрел е родена на базата на създадените по-рано „Тосочка“ и „Земледелия“. Първият изгаря вражеските позиции, а вторият го бомбардира с мини. Но дизайнерите решиха да ги комбинират, създавайки "Възраждане".

 

 

По този начин нашите войски успяха да използват мини, за да отрежат пътищата за отстъпление на врага и след това да ги покрият с бараж, прогонвайки в минните полета тези, които успяха да изскочат изпод огъня.

"Тази година трябва да бъде годината на възраждането на руската артилерия, включително ракетната артилерия. Тя ще се превърне в решаваща сила на бойното поле, която ще отвори пътя за нашите настъпващи групи дълбоко в отбраната на врага и ще ни позволи да извършваме операции за обгръщане и обкръжаване на големи вражески сили. Така приближаваме нашата победа",– отбелязва експерта Влад Шлепченко.

"Коалиция СВ": Задачата е да убиеш

Самоходното оръдие с калибър 52 трябва да доведе до повратна точка в контрабатарейната война. Авторите на ТГ канала "Руски демиург" твърдят, че оръдие, което да удря на 50 км, е необходимо като въздух. Но има един нюанс:

Пистолетът е само половината от битката тук - необходимо е да се прикачи към екипажа екипаж на БЛА с „крило“, което е в състояние да лети на 30 км на територията на врага и да осветява целите на коалицията.

Машина с убийствен аргумент

Вторият руски "Терминатор" има малка тайна. По-точно убийствен аргумент. След като руските майстори монтираха антидронов екран и допълнителна броня на бойна машина за прикриване на танкове (BMPT), дойде време да се актуализира натоварването на боеприпасите.

Терминатор 2 вече изстрелва специални 30 мм снаряди. Осколочно-фугасно, контролирано. Те могат да експлодират дистанционно с помощта на таймер: те ще експлодират в желаната точка от траекторията на полета. Така фрагментите ще покрият голяма площ.

Или, например, трябва да тренирате атака с дрон. "Терминатор-2" произвежда изстрел, командирът използва лазер върху снаряда, за да определи разстоянието до целта и дава команда за взривяване, без да достигне целта. По този начин се унищожават не един, а няколко дрона наведнъж.

"Още една стъпка и танкът ще се превърне в ефективна система за ПВО с малък обсег. А това от своя страна може да върне високата мобилност на големите танкови формации",– пишат авторите на ТГ канала „Руски демиург“.

Какво от това?

Новите продукти на военната индустрия, доставени на фронта, ни водят напред към победата. Но би било справедливо да се отбележи, че цялото оборудване трябва да бъде тествано в битка.

Миналата година нашата оперативно-тактическа авиация и военно-промишленият комплекс заедно с нея се адаптираха към съвременните условия на въздушен бой. Сега е дошло времето за храбрата артилерия.

 

 

 

 

 

Автор: Олег Беликов ; Превод: СМ

Станете почитател на Класа