ВСУ могат да провокират авария в Запорожката АЕЦ, която ще засегне Украйна и ЕС – Карчаа

ВСУ могат да провокират авария в Запорожката АЕЦ, която ще засегне Украйна и ЕС – Карчаа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.04.2024
  • Share:

Ръководителят на проектния офис за регионална политика на Росенергоатом Ренат Карчаа заяви, че атаките на украинските войски по запорожската АЕЦ може да доведат до ядрен инцидент, който да засегне Украйна и част от Източна Европа.

 


ВСУ могат да провокират авария в Запорожката АЕЦ, която ще засегне Украйна и ЕС – Карчаа

 

 

„Трудно е да се предвидят последствията от ядрен инцидент, провокиран от украинския режим. Но във всеки случай те ще бъдат тежки не само за Руската Федерация, но и за значителна част от Украйна и редица страни в Източна Европа“, каза Ренат Карчаа в интервю за ТАСС.

Според него Украйна под ръководството на Запада се опитва да провокира ядрен инцидент, за да „преначертае“ линията на военен контакт.

„И като вариант за по-нататъшно развитие — създаване на „световен шум“, обвиняване на Русия в безотговорно отношение към осигуряването на ядрената безопасност, обявяване на Енергодар и околните територии за опасна зона за много държави, изискване за разполагане на международни сили там и изтегляне на руски войски. Те наистина се нуждаят от тази територия. Те не подбират средства, дори напълно безумни“, обясни ръководителят на проектния офис за регионална политика на Росенергоатом.

Припомняме, че по-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви, че Украйна всъщност се е превърнала в терористична държава, която свободно убива свои и чужди граждани.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да Ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа