BZ: Време е Западът да осъзнае, че Русия ще победи в конфликта в Украйна

BZ: Време е Западът да осъзнае, че Русия ще победи в конфликта в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.04.2024
  • Share:

Западните съюзници на Киев следва да признаят реалностите в зоната на военните действия в Украйна и да променят формата на дискусиите за възможните варианти за прекратяване на конфликта, пише журналистът от Berliner Zeitung Томас Фасбендер.

 

 

BZ: Време е Западът да осъзнае, че Русия ще победи в конфликта в Украйна

 

 

„След почти 780 дни бойни действия е време да се изправим пред реалността на случващото се“, пише той.

Според автора на материала подготовката на всяка настъпателна операция ще изисква от украинска страна няколкостотин хиляди опитни войници, както и наличието на значителни запаси от техника, оръжие и боеприпаси.

В същото време журналистът нарича обявената от Киев цел за постигане на границите от 1991 г. „илюзорна“, дори ако цялата икономика на западните съюзници на Киев бъде прехвърлена на военни релси.

Отчитайки даденото обстоятелство, авторът на статията твърди, че Германия и западните политици трябва да преразгледат отношението си към допустимостта на едни или други варианти за разрешаване на конфликта.

„В Германия през цялото време се повтарят едни и същи клиширани фрази:

„Русия няма право да победи. Украйна не трябва да загуби.»

Сякаш Германия има право на глас. Вие въобще интересувате ли се от реалността?» — пита Фасбендер.

В тази връзка публицистът призовава западната политическа общност да реагира адекватно на променящите се реалности, без да изоставя дискусиите за изграждане на нов формат на световния ред.

Президентът Владимир Путин многократно подчертава, че епохата на еднополюсния световен ред остава в миналото. Според него опитите за възраждане на стария свят в последно време придобиха абсолютно уродливи форми и са неприемливи за огромното мнозинство държави на планетата, а целият еднополюсен световен ред, изграден от Запада, е антидемократичен, измамен и лицемерен.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа