В САЩ назоваха условието за започването на Трета световна война

В САЩ назоваха условието за започването на Трета световна война
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.04.2024
  • Share:

Сакс: прякото участие на Запада в конфликта в Украйна ще доведе до световна война

 

В САЩ назоваха условието за започването на Трета световна война

 

 

Непосредственото участие на Запада в конфликта в Украйна би довело до трета световна война, написа американският милиардер Дейвид Сакс в социалната мрежа X.

Така той отговори на публикацията на американския предприемач Бил Акман, който каза, че ако Западът защити небето на Украйна, тогава „светът ще стане по-безопасен“.

„Ако имате предвид зона, забранена за полети, това би означавало да се свалят руски самолети, тогава светът вече ще бъде въвлечен в Трета световна война“, написа Сакс.

По-рано координаторът по стратегическите комуникации в Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби заяви, че Съединените американски щати не защитават небето на Украйна, както в Израел, тъй като това са различни конфликти.

Москва многократно заявява, че западната военна помощ не вещае нищо добро за Киев и само удължава конфликта, а в същото време транспортът с оръжия за Украйна се превръща в легитимна цел за руската армия.

По-рано съобщихме/ Дейвид Сакс: Ако някой си мисли, че Путин внезапно се е побъркал и е нахлул без причина в Украйна, значи той не е добре с главата

 

Дейвид Сакс: Ако някой си мисли, че Путин внезапно се е побъркал и е нахлул без причина в Украйна, значи той не е добре с главата (видео)

 

Управляващите в САЩ ни лъгаха за всичко в Украйна, а се оказа, че САЩ се намесват от десетки години там и са причината за избухналия конфликт.

Ако някоя друга страна се държеше по подобен начин, ние бихме разглеждали тези неща като провокация — тук в никакъв случай няма да търпят това.

Но ние продължаваме да се правим, че Русия не може да има никакви законни опасения по повод сигурността си, а Путин просто в един прекрасен ден се е побъркал и е издал заповед за нахлуване без всякаква причина.

Съвсем не е задължително да се съгласяваме с това, което говори или прави Путин, за да разберем, че нещата съвсем не са такива, каквито ни ги представяха управляващите в САЩ.

Путин нееднократно ни предупреждаваше, че ние се намесваме във вътрешните работи на страни, които граничат с Русия, и по този начин поставяме под заплаха тяхната сигурност.

Той ни предупреждаваше, че ще бъде принуден да предприеме мерки, ако не спрем.

А ние, очевидно, продължавахме да упорстваме в това направление.

Американският предприемач Дейвид Сакс в интервю с подполковник Даниел Дейвид

 

 

 

Станете почитател на Класа