Карлсберг България отпуска 10 стипендии по 1000 лева на талантливи студенти от Шуменския университет

Карлсберг България за поредна година предостави стипендии в подкрепа на талантливи студенти от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски" и тяхната професионална реализация в България. Компанията подпомогнa 10 студенти от различни курсове и специалности с 10 стипендии в размер на 1000 лева, на обща стойност 10 000 лева. От кандидатите се изисква да имат отличен успех и активно участие в академичния и обществения живот. В процеса по тяхното номиниране и избиране участват Студентския съвет и Деканския съвет на Университета, както и представители на ръководството на Карлсберг България.

„В Карлсберг България твърдо вярваме, че образованието засяга не само бъдещето на младите хора, но и на цялото общество. Като социално отговорна компания ние работим активно за развитието на потенциала на младите хора в Шумен и региона", заяви Емил Петров, мениджър на пивоварната на Карлсберг България в града.

Целите на стипендията са да бъдат подпомогнати даровити студенти от Шуменския университет, показали отлични резултати в учебния процес и активно участие в академичния живот. Карлсберг България поощрява младите хора в Шумен и региона да полагат усилия за придобиване на по-високи умения в различни области и да участват в престижни състезания, конкурси, олимпиади, форуми, конференции и други.

„Студентите, които подкрепяме чрез нашата програма, имат значими постижения в своята област. Но по-важни от оценките са желанието за учене, развитие и личностна реализация, което те демонстрират. Това, което обединява нашите стипендианти е нестихващият ентусиазъм, с който те се включват в нови проекти, предизвикателства и организационни прояви", добави Петров.

За Карлсберг България

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar и немската пшеничена бира Erdinger. Перла в короната на Карлсберг България е сайдера Somersby, който се произвежда и предлага в четири разновидности – ябълка, круша, къпина и нар.

За Carlsberg Group

Carlsberg Group е една от водещите пивоварни компании в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Водещият бранд на компанията – Carlsberg – е сред най-популярните в света. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Carlsberg Group има над 45 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара. През 2014 г. Carlsberg Group е продала 123 млн. хектолитра бира или около 37 млрд. бутилки бира.

 

Станете почитател на Класа