Първият A350-900 за Singapore Airlines завърши пробния си полет

Първият A350-900 за Singapore Airlines завърши вчера пробния си полет в небето над Югозападна Франция. Самолетът, който се откроява с емблематичната ливрея на авиокомпанията, сега влиза в последната фаза на производство, включваща допълнителни наземни изпитания и тестови полети, преди да бъде подготвен за доставка през следващите седмици.

На снимката: Първият A350-900 на Singapore Airlines поема към небето

Изцяло новият A350 XWB ще е гръбнакът на бъдещия средно голям флот на Singapore Airlines. Общо авиокомпанията е поръчала 67 A350-900, които ще извършват дълги полети, както и избрани регионални услуги. Седем от самолетите ще бъдат доставени с капацитет за далечни дистанции до 19 часа, което позволява на превозвача да възобнови полетите без прекъсване до САЩ.

A350 XWB е последно поколение в света пътнически самолет и най-новият член на модерното, удобно и ефективно семейство на Airbus широкофюзелажни машини. Той разполага с най-новия аеродинамичен дизайн, фюзелаж и крила от въглеродни влакна, както и нови Rolls-Royce Trent XWB икономични двигатели. Взети заедно, тези последни технологии достигат ненадминати нива на оперативна ефективност, с намалени до 25 процента консумация на гориво и отделяне на емисии, както и значително по-ниски разходи за поддръжка.

Към днешна дата, Airbus има общо 777 твърди поръчки за A350 XWB от 41 клиенти по целия свят, което го прави един от най-успешните широкофюзелажни самолети досега.

 

Станете почитател на Класа