×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Цветанов: Нямам представа какъв е този тефтер на Рашков

Нямам информация какъв е този тефтер на Кирил Рашков, дали е автентичен, или не, и мисля, че това е тема, създадена да отклони вниманието от реалните проблеми. Това заяви днес в парламента депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на БГНЕС.

Според Цветанов Рашков е бил наказан заради хулиганските си прояви, а не защото не е осигурил гласове за парламентарните избори за ГЕРБ. "Много са твърденията, които пуска в публичното пространство министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, които изобщо не кореспондират на истината. Това не означава, че трябва да ги коментираме". Така отговори Цветанов на въпрос на журналисти дали е вярно, че е знаел за тефтерчето на Рашков, както твърди Йовчев.

"Не знам дали внимателно сте прочели старите доклади на ЕК за нас, в тях много ясно е записано каква е тенденцията. Тогава се говореше за политическа воля, за сериозни операции, започнали срещу организираната престъпност, тогава наистина бяха неутрализирани групи, които се занимаваха с въоръжени грабежи, с отвличания", продължи по другата актуална тема Цветанов. Мнението му за сегашния доклад е,че има загуба на европейско партньорство на службите към българската правоохранителна система, че има промени у нас, направени без консенсус и диалог и е факт загубата на доверие. Всички тези констатации, най-острите, касаят периода на сегашното управление, смята той.

Цветанов коментира и приемането днес в НС на новия Избирателен кодекс на първо четене. "Целта е да се осъществи необходим контролиран вот с тези номера, които ще има на изборните бюлетини. Което означава, че във всяко едно населено място членовете на избирателните комисии ще знаят от кой до кой номер се намира в тяхното населено място и ще знаят всеки един от гласуващите кой номер взема като бюлетина", каза той. В момента се предвижда и изземването на функциите на президента, защото той беше човекът, който издава указ за назначаването на членовете на ЦИК, а това вече го няма в Изборния кодекс. Смятам, че това е несъстоятелно, категоричен бе Цветанов. Тревожен е и фактът за назначаването на ЦИК от парламента, продължи депутатът. Според него чрез тези текстове се изолира възможността на опозицията да присъства в ЦИК за евроизборите по този начин РБ и НДСВ няма да могат за имат представители в Централната избирателна комисия.

А и друго - смятате ли,че държавната печатница на БНБ е в състояние да отпечата бюлетините за местни избори на 264 общини и на всичките ен на брой партии с всичките им кандидати, запита той. Цветанов се спря и на основни положения от текста на техния проект за промени в Изборния кодекс, който бе отхвърлен несправедливо, според него, днес на първо четене.

Станете почитател на Класа