Йорданка Фандъкова: На всички фирми ще бъдат наложени санкции

„На всички фирми ще бъдат наложени санкции, като за отделни райони като Триадица, където има над 5 процента неизпълнение на работата няма за бъде заплатен нито лев”. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на съвещание на оперативния щаб за зимното почистване, информират от СО.
Като цяло на фирмите ще бъдат заплатени само 410 000 лева от възможните около 2 милиона лева, допълни Фандъкова. По време на съвещанието столичният кмет направи анализ на резултатите от дейността и даде своята крайно незадоволителна оценка за организацията на работа на фирмите през вчерашния ден. При предишния снеговалеж фирмите получиха с милион и половина по-малко средства от предвидените за добре свършена работа. Йорданка Фандъкова поиска от управителите на фирми да бъде създадена нова организация за работа, която да гарантира драстично подобряване на услугата. Кметът на Столична община нареди на управителите на фирми при очакван снеговалеж да изкарат снегопочистващата техника от фирмените бази и да я разположат в районите, които обслужват. Целта е да се скъси времето за придвижване на техниката от базите до всички ключови за града пътни артерии.
В оперативката взеха участие зам.-кметът по екология Мария Бояджийска, зам.-кметът по транспорт Любомир Христов, директорът на Столичният инспекторат Веска Георгиева, управителят на Центъра за градска мобилност Николай Костов, директорът на „Столичен електротранспорт” Евгени Ганчев и на „Столичен Автотрансторт” Асен Добранов и управителите на фирми, ангажирани със снегопочистването.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа