Разкриха група, извършила множество взломни кражби от вили

Петчленна група, извършила множество взломни кражби от вили на територията на Костенец, е разкрита от криминалисти на ОДМВР-София, съобщиха от МВР.
До момента са документирани 10 техни престъпления. Разплитането на случая започнало, след като в полезрението на ихтиманските полицаи попаднали двама от групата – А.М. /26 г./ и Г.М. /31 г./. В средата на февруари те били задържани за взломна кражба от магазин за хранителни стоки на стойност около 2000 лв., а след проведените оперативни действия криминалистите установили, че двамата са членове на група, специализирала се в домови кражби. Така, съвместно с колегите им от РУМВР- Костенец, те влезли в следите и на останалите трима съучастници – Х. Г. /26 г./ от Ихтиман и 21-годишните П. И. и Н. Б. от Костенец, които са задържани вчера.
Набезите на групата започнали през декември миналата година и продължили до февруари т. г. През този период петимата, в различно съучастие, разбили множество вили в три махали на с. Горна Василица – “Нова”, “Пердова” и “Гледжова” и с. Пчелин. За осем от извършените престъпления били подадени сигнали от собствениците - предимно софиянци, които периодично навестявали имотите си. Групата действала предимно в нощните часове, предвижвала се с л.а. “Фиат Пунто”. Те разбивали вратите на къщите с лостове и инструменти за рязане на катинари и оттам отмъквали предимно черна и бяла техника – телевизори, СД-плейъри, електрически и микровълнови печки, хладилници, бойлери, водни помпи и др. Когато не успявали да натоварят откраднатото, се връщали отново за стоката.
Част от вещите - четири телевизора – марки “Панасоник” и “Деу”, хладилник “Фагор”, електрическа и микровълнова печка, СД - плейър, голямо количество инструменти, сенокосачка, газова горелка, пътеки и съдове, са открити в апартамента на Х.Г при извършения обиск.
А. М. и Г. М. са известни на полицията за кражби, след залавянето им през февруари те са настанени в следствения арест. Х.Г. от Ихтиман, санкциониран от пътни полицаи за неправоспособност при управление на МПС, и другите двама съучастници са задържани с полицейска мярка за 24 часа. При проведените разпити те признали и за други кражби, извършили в районите на Костенец и Ихтиман, които в момента се уточняват. Криминалисти от двете районни управления продължават работата по документиране на цялостната престъпна дейност на групата.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа