НС: Твърденията за обнародван "нелегален закон в ДВ" са несъстоятелни

По повод обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и последвалата поправка в текст на обнародвания закон, Дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността” на НС разпространи съобщение до медиите.
"Законът за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е приет окончателно на 5 март 2010 г. и обнародван с указ №53 на президента на Републиката в брой 22 на Държавен вестник от 19 март 2010 г. С това е изпълнена конституционно установената процедура за обнародване на приетите от Народното събрание закони.
Предоставеният за обнародване закон е изготвен въз основа на стенографския протокол от пленарното заседание и е удостоверен с подписа на председателя на Народното събрание. Текстът на параграф 90 е гласуван от народните представители по доклада на водещата комисия, което е видно от стенографския прокол. По отношение на него няма постъпили искания за поправка по реда на Правилника за организацията и дейността на НС (ПОДНС).
Няма подписано разпореждане на председателя на Народното събрание за пулбликуване на поправка на този текст в Държавен вестник. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева разпореди издаването на извънреден брой на Държавен вестник, в който поправката ще бъде анулирана.
От служителите, допуснали обнародването на поправката, са изискани писмени обяснения. Виновните длъжности лица ще бъдат наказани. Твърденията за обнародван «нелегален закон в ДВ» са несъстоятелни.
Председателят на Народното събрание ще информира своевременно президента на Република България г-н Георги Първанов относно предприетите мерки за недопускане на подобни случаи." - се казва още в съобщението, разпространено до медиите от пресцентъра на НС.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа