ГЕРБ: Поведението на Първанов е безпрецедентно незачитане на конституционни норми и принципи

ИК на ПП ГЕРБ и председателят на партията Бойко Борисов стоят твърдо зад мотивите по процедурата за отстраняване на президента Георги Първанов, подписани от 162 народни представители, пише в съобщение на изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.
Припомняме, че до тук се стигна след като президентът Първанов си позволи еднолично да запише разговора между него и вицепремиера Симеон Дянков и след това да публикува стенограмата. Последвалото политическо говорене на президента в нарочно организираната от него пресконференция, налага дебат в НС за правомощията му в Парламентарната Република.
Поведението на Георги Първанов е безпрецедентна проява на незачитане на конституционни норми и принципи, които подробно са развити в мотивите.
Такова поведение е и изключително лош знак към българското общество и гражданите. С това той показа, че установените от Конституцията на Република България норми могат да бъдат нарушавани дори от държавния глава. Този прецедент е белег за недопустим политически морал и затова се нуждаеше от ясна политическа реакция. ПП ГЕРБ оценява решението на парламентарно представените партии и независимите народни представители, които подкрепят това искане, всяка според нормите на своя политически морал и разбирания, пише в прессъобщението на ИК на ПП ГЕРБ.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа