Спецакция за противодействие посегателствата срещу интелектуалната и индустриалната собственост

Специализирана полицейска операция на територията на Сандански, преди Великденските празници предприеха служители на сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” – ГДБОП, техните колеги от Благоевград и експерти от Патентно ведомство, съобщиха от МВР.
Акцията е в изпълнение на стратегията на главната дирекция и решенията на Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата на България за ограничаване на посегателствата срещу интелектуалната и индустриалната собственост.
В хода на акцията от складови и търговски помещения, намиращи се на главната търговска улица, антимафиотите иззеха няколко хиляди бройки луксозни стоки, носещи неправомерно запазените търговски марки “Lacoste”, “Puma”, “Nike”, “Diesel”, “Replay”, “Polo Ralph Lauren”, “Tommy Hilfiger” и “Boss”.
Стоките са били предназначени за продажба във Великденските празнични дни на чуждестранните туристи, посетители на курортния град.
Срещу нелегалните търговци са образувани досъдебни производства по чл. 172 Б НК за извършени от тях престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост. Съставени са и протоколи за административни наказания от служители на Патентно Ведомство на България.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа