И Даниел Славов – Дънката остава в ареста

Варненският апелативен съд остави в ареста и бизнесмена Даниел Славов – Дънката, предаде кореспондентът на БГНЕС от Варна.
Така апелативната инстанция потвърди решението от 3 април на Варненския окръжен съд, който му наложи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Защитниците на Дънката обясниха, че в момента той има 22 строителни обекта, за които са наети 1100 работници и служители. Те казаха още, че само за миналата година от 2 обекта са разпределени 900 000 лева дивиденти. Адвокатът на Дънката Иван Томов заяви, че довереникът му е разговарял с директора на “Градски транспорт” само един път, а отношенията му с Борислав Гуцанов са приятелски – градени в ученическите и студентските им години.
По-рано днес Варненският апелативен съд Варненският апелативен съд реши да остави в ареста и председателя на Общинския съвет във Врана и лидер на БСП в морската столица Борислав Гуцанов. След заседанието Гуцанов даде изявление пред журналисти, като определи процеса срещу него като политически. Той допълни, че през цялото време е работил в “Градски транспорт”, като се е опитвал да удовлетвори нуждите на града. По думите му, банковите оценки, които са направени показва, че няма завишения в цените за закупуване на автобусите. Общинският председател каза още, че неговият подпис не фигурира в документите свързани по сделките. Той допълни, че няма никакъв общ бизнес или фирма с Даниел Славов, по прякор Дънката.
БГНЕС припомня, че срещу председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов бяха повдигнати четири обвинения. Борислав Гуцанов, заедно със Даниел Славов, прокуристът на “Градския транспорт” Пенчо Пенчев и главната счетоводителка Йоана Кръстева бяха арестувани на 31 март при операция “Медузите”. Последните двама са с мярка “домашен арест”.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа