Борисов: И аз искам всички лекарства да са безплатни и пенсиите да са по 2 000 евро

"И аз искам всички лекарства да са безплатни и пенсиите да са 2000 лева, но няма как да стане!". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
На въпрос как ще коментира протеста на майките, които имат искания за увеличение на детските надбавки и за редовното им получаване, премиерът отговори: „Прекрасно. И аз искам същото. Когато стабилизираме държавата, когато изловим крадците, когато дадем възможност това, което събираме от приходите да не изтича, тогава ще увеличим и надбавките. И аз искам всички лекарства да са безплатни, пенсиите да са по 2 000 евро, и аз искам в бюджетната сфера да взимат по 6-7000 лева заплата. И аз искам! Но 20 години тези майки, всички тези са гледали как крадат държавата и не са протестирали“.
Премиерът Бойко Борисов беше в Пловдив, за да предаде символичния ключ на стадион "Христо Ботев" на зам.- кмета на общината Георги Титюков. Подписа се и споразумение между общината и Министерството на отбраната за безвъзмездно прехвърляне право на собственост върху съоръжението на община Пловдив. Борисов пожела на ръководството на клуба и феновете отборът да стане шампион в най-скоро време. Пред ветерани на клуба, сред които Динко Деремнджиев, Димитър Младенов, Трифон Пашев, Костадин Костадинов, премиерът каза, че трябва всички да са единни и нещата да тръгнат. Просто е срамота Ботев да е в Б група, подчерта Борисов. Премиерът получи състезателната фланелка на Георги Славков, носител на Златната обувка за 1981 година.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа