"Булгартабак" анализира ценовата си политика

 

София /КРОСС/ За последните три месеца "Булгартабак" е загубил 4,8% от пазарния си дял. "Ние не губим от конкуренции, а заедно с конкуренцията си губим от нелегалния пазар", заяви изпълнителният директор на холдинга Иван Биларев, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Експортът е нараснал с 51% за първото тримесечие.

 

Двете фабрики на "Булгартабак" работят на пълен капацитет, увериха от холдинга. Ръководството му е убедено, че говоренето срещу компания с държавно участие ще отблъсне инвеститорите, и одобрява проведените от МВР акции. Биларев няма информация дали има натиск дали бъде сменено ръководството на холдинга.

Ръководството на холдинга ще направи анализ на ценовата политика след второто полугодие. Цената на цигари "GD" ще бъде намалена с 10 стотинки. Очаква се още тази седмица цигарите да се продават на цена от 4,30 лв. Скоро бялото "Виктори" ще бъде с нова опаковка.

Компания очаква пазара на рязан тютюн да достигне 5%. Ще бъде закупена специална машина за пълнене на опаковки на рязан тютюн.
Дружеството няма финансови задължения, но има да събира средства от свои търговски партньори. Приходите на компанията са се увеличили с 59% от 2008 година насам. Холдингът има подписан меморандум с агенция Митници и регулярно им изпраща данни за своите финансови резултати.


"Булгартабак" на печалба


/КК/

Станете почитател на Класа