11 задържани при операция "Пластиките"

София /КРОСС/ Организирана престъпна група, занимавала се със скимиране на банкови карти и източване на банкомати, е задържана при операция "Пластиките" на СДВР. Задържани са 11 души, сред които и двамата организатори на схемата, съощиха от МВР. Организатор на групата е известен с прякора си Рапа.

Специализираната полицейска операция "Пластиките" на служители на "Икономическа" и "Криминална полиция" към СДВР е стартирала тази сутрин. Тя е реализирана след продължително и внимателно наблюдение над група, занимавала се със скимиране на банкови карти - предимно на чужденци - и изработването на т.нар. бели пластики, с помощта на които източвали банкомати.

Така те засекли един от организаторите на бандата и седмина нейни членове в жилище в кв. "Гоце Делчев". Там В.М. /24 г./, К.Б. /30 г./, 33-годишният Р.М.-Худи и брат му Х.М. /29 г./, В.С. /30 г./ и братята Е.З.- Гуми /20 г./ и З.З.-Захарчето /28 г./тъкмо отчитали парите и картите на С.И /20 г./. В тях са открити общо 12 500 лева и 10 пластики. При обиска в жилището на С.И. са намерени над 60 000 лева и над 100 пластики от различен вид. Последвали арести и на другите двама авери И.Л.-Лачения /27 г./ и Б.Б. /27 г./. Малко по-късно белезниците щракнали на ръцете и на главния организатор на престъпната група - И.Ц. /33 г./, известен като Рапа, у когото също били открити пластики.
В хода на разследването е изяснена и схемата, по която действала престъпната група - двамата тартори подбирали подходящи за целта лица, на които всяка вечер били раздавани пластики. Сутрин "наемниците" отчитали пластиките и сумите, изтеглени от банкомати чрез тях и получавали своята миза.
Повечето от задържаните са криминално проявени за измами, наркотици и противозаконни отнемания на моторни превозни средства.
По случая е образувано досъдебно производство.

/КП/

 

 

 

Станете почитател на Класа