Нивото на Дунав се покачва, 8 метра е водата при Видин

София /КРОСС/  Нивото на река Дунав при всички станции в българския участък продължава да се повишава, съобщават от Агенцията "Проучване и поддържане на река Дунав /АППД/". В района на Видин водният стълб достигна 8-те метра – в момента то е 798 см. Показването е с 36 см за последните 24 часа.
Почти толкова е и в Лом – 788 см, като за последното денонощие водата се е покачила с 41 см. С толкова се е вдигнало нивото и при Оряхово – до 635 см.
В началото на българския участък, при Ново село, водният стълб показва 746 см. В рамките на последните 24 часа той се е издигнал с 18 см.
В района на Русе нивото на водата е 631 см – 23 см покачване.

Очаква се през следващите два дни водните нива при Русе и Силистра да се покачат съответно с 67 и 50 см.

Днес по-значителна ще бъде облачността над западните части и там ще превали. Над останалата част от поречието ще бъде предимно слънчево. През нощта превалявания ще има и в централната част от поречието. Утре със значителняа облачност, на много места предимно със слаби превалявания, съобщават от АППД.

Продължават проливните дъждове в Централна Европа. Стихията тази нощ заля Полша. В резултат на това са наводнени много улици, водата е напълнила тунели, дори станции на метрото. Част от Варшава е останала без електричество.

/ВС/ 

Станете почитател на Класа