Найденов: Няма план за приватизация на "Агролеспроект"

София /КРОСС/ В МЗХ не е обсъждан и не е приеман план за преобразуване или приватизация на "Агролеспроект" ЕООД, който да засяга правата на работещите в предприятието. Това заявява министърът на земеделието Мирослав Найденов по повод организираната днес пресконференция относно промяната в ръководството на "Агролеспроект" ЕООД.
Приемаме направените оценки за ролята и значението на предприятието в системата на МЗХ, като специализирана търговско-правна структура в горския сектор. Загрижеността за развитието на предприятието ще бъде обект на обсъждане в процеса на приемане на следващия "бизнес план" на дружеството, който ръководството задължително трябва да представи. МЗХ като Принципал на търговското дружество не намира за необходимо да коментира оценките направени за мениджмънта на предприятието, тъй като това е право и отговорност на министъра, посочват от ведомството.
Общ е стремежът кадровия потенциал на предприятието да бъде използван по най-добрия начин, с цел запазване конкурентоспособността на дружеството. Предлагаме на колектива всички въпроси, свързани с упражняване на правата им като работници да се решават с разговори в рамките на търговското предприятие и неговото легитимно ръководство.

Станете почитател на Класа