Съдебни дела за "играчките" на магистрати

Бургас /КРОСС/ Кметът на Приморско Лиляна Димова покани магистратските роднини, придобили право на строеж от предходната администрация, доброволно да подпишат споразумения за прекратяване действието на договорите за учредено право на строеж, както и да уредят имуществените последици. Лиляна Димова отправи покана до Деница Николаева Урумова; Петър Тодоров Попов; Елка Мичева Икономова; Тодор Любенов Цветанов; Анна Веселинова Пенгезова; Ваня Панайотова Генкова, както и всички други лица, които считат, че с подобни нарушения са придобили право на строеж на територията на Община Приморско. На срещата се яви само синът на Елка Икономова. Той е изпратен от нея. Поради заболяване тя не присъства лично, съобщи "Грамофона News".

Към кмета беше отправен упрек от председателя на временната комисия за установяване на тези нарушения Денчо Генчев, който заяви че Димова решава еднолично съдбата на тези имоти.

Елка Икономова и Ваня Генкова- майка и дъщеря ва висши магистрати са отправили предложение до община Приморско да закупят земята на пазарни цени. Тодор Любенов пък, който също е придобил отстъпено право на строеж обжалва заповедта за доброволен отказ от земите. Той е внесъл искане до общината да му се предоставят копие от документите, с които е придобил земята. Любенов има адресна регистрация в Приморско, но няма данни дали е обвързан с висши чиновници.

/КП/

Станете почитател на Класа