Преглед на варненската преса

Варна /КРОСС/ "Градски транспорт" назад с един милион лева, четем в "Позвънете новини". Според финансовия отчет на дружеството загубите са 700 хиляди лева. Те били натрупани от разликата в цената на билетчето от един лев и себестойността му, която е лев и 12 стотинки. Фирмата плаща горивото на цени като на бензиностанция. Общината дължи два и половина милиона лева на дружеството, но парите не са предвидени в бюджета.


50 бона глоба за незаконно прокопаване, информира "Народно дело". Предвижда се големите фирми да плащат банкова гаранция за всеки изкоп. Новата наредба вече мина през Комисията по архитектура, чака я правната комисия.


Изложенията в Двореца на културата и спорта намалели катастрофално, сигнализира вестник "Черно море". Ако не се вземат спешни мерки, дворецът няма да може да изпълнява функциите си. Директорът му Симеон Варчев отчете финансовите резултати на дружеството пред съветниците от постоянната комисия "Собственост и стопанство". Според него спортните и културните прояви също са намалели, а приходите от тях едва покриват разходите за ток и вода.


Търсят роми-отличници да ги правят лекари, пише "Твоят ден". Швейцария финансира подготовката на 30 младежи. В края на юни ще завърши подготовката им за кандидатстване в елитните медицински университети у нас. Това съобщи Огнян Каменов от Фондация "Здравни проблеми на малцинствата", организатор на обучението. 10 от децата са от Варна, Провадия, Добричко и Русенско, а останалите 20-сет от района на София.


Погнаха туристическите обекти преди старта на сезона, четем в "Позвънете новини". Инспекторите на Комисията за защита на потребителите провериха 246 туристически обекта по варненското Черноморие. Съставени са 27 акта за нарушения. Проверени са 174 заведения за хранене и развлечения, от тях 18 не са отговаряли на нормативните изисквания.

 

Радио Варна

 

Преглед на централния печат

 

/АБ/

 

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа