"Парична гаранция" за 27-годишния Максим Савов

Пловдив /КРОСС/ Пловдивският районен съд промени мярката за неотклонение по отношение на 27-годишния Максим Савов от "Задържане под стража" в "Парична гаранция" в размер на 700 лв., съобщиха от съда Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 198, ал.1, НК затова, че на 05.01.2010 г. в гр. Пловдив е отнел сумата от 484 лв. от владението на Магдалина Д. с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът намери, че не е налице реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Освен това на вчерашното съдебно заседание бяха разпитани свидетелите по делото, поради което не е налице опасност той да повлияе на показанията им.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване.
На съдебното заседание вчера бяха разпитани 8-те явили се свидетели и 4 вещи лица. Бяха разпитани и 3 нови свидетели, поискани от защитата, между които съпругата на Максим - Ксения и работодателят му. Съдът назначи нови съдебно психологически експертизи на Максим Савов и основната свидетелка Магдалина Д., които да отговорят на няколко въпроси, между които склонни ли да преувеличават или лъжат.
Прокуратурата поиска като свидетел да бъде призована зъболекарката, при която е ходил Максим, в деня на инкриминираното деяние.
Съдът наложи глоба на неявилия се свидетел.
Адвокат Баков, представляващ гражданският ищец поиска справки от НАП и служебни бележки относно доходите на Максим Савов за 2008 г. и 2009 г.
Делото беше отложено за 28 юни от 9.15 часа.

 

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа