Бареков прави партия на регионите, която да върне държавността

Вече не се занимавам оперативно с управлението на TV7, но все още съм част от телевизията, макар и през компанията "Ноу фрейм", която продуцира предаването "България без цензура".
Едно е сигурно, статусът ми вече не е на изпълнителен директор. Това казва в интервю за в. "Уикенд" Николай Бареков.  Той допълва, че и в предаването "България без цензура" избягва да говоря политически и партийно и благодари на всички кметове, "които ни подкрепиха, и на всички граждани, които дойдоха, че не говорят за определени партии." Бареков тръди, че проектът "България без цензура" със сигурност ще се реализира и от ноември нататък, когато дори и да сме без ефира на TV7, "ще обикаляме по-малките градове на България като Белоградчик, Търговище, Карлово, Хисаря…"
"България без цензура" няма да е бъдещата партия, в която аз ще участвам, казва Бареков. "Този проект не е създаден за избори. А иначе платформата е много проста – искаме хората да определят сами  как ще се развива тяхната държава.  Моята цел е гласът на народа да бъде чут. Има един друг проект, който стартира паралелно, и там вече ще можем да говорим повече за идейна платформа. В "10 разговора за България" ще участвам аз като модератор, но и много други хора. Това под никаква форма не бива да прилича на сбирките, които сега прави г-н Първанов. Неговите са лабораторни. Нещото, което ние правим, го посвещаваме на българските региони. Там вече ще се чуят тезите и платформата на мен и моя екип, но те ще бъдат само част от множеството", коментира Бареков.
Примерно в дебата за регионалните дисбаланси сме поканили министри, кметове на Северозападна България. "Не е справедливо човекът от Видин да има по-малки възможности от този в София. Средната работна заплата в България се формира на базата на средните работни заплати във Видин и столицата. Само че в София тя е 1000 лева, а във Видин 300. Като сметнем по средата, става 650. Това е като стария комунистически виц, че българинът ядял пуйка със зеле, само че за едните е зелето, а за другите пуйката. По същия начин е и сега. "България без цензура" има една задача и тя е да отвори очите на българското общество – къде сме ние, какво правим и накъде отиваме", казва Бареков. Той добавя, че като лидер на движение обаче ще бъда срещу трите основни партии, които понастоящем представляват статуквото. "Какво имаме сега? Една псевдодясна партия ГЕРБ. Извинявайте, ама какво дясно има в нейния лидер - бивша мутра и бивш член на БКП. БСП пък е псевдолява", казва Бареков. Той добавя, че имаме и една партия като ДПС, която винаги ще си стои в размерите и рамките, в които е създадена. Избрахме Борисов, после го изпъдихме и върнахме Станишев. Сега Борисов иска да махне Станишев и пак да седне той. 12 години едно и също. Даже 25, защото с Борисов се кандидатира да влезе в управлението партията на Костов, Кунева, която е изключително скандална в своето поведение    хора като Трайчо Трайков. Те са гонени с камъни, донесли са много беди на обществото. Ами Найден Зеленогорски, когото всички видяха как излезе от тефтерчето на цар Киро? Това са едни и същи политически муцуни и аз искам промяна, казва Бареков. Той напомня, че е дал идеята да има диференциация на социалната политика – майките и децата в някои региони да получават допълнителен стимул от държавата. Както и връщането на казармата под формата трудова и образователна повинност. "Това е идея, родена през 20-те години от Александър Стамболийски, която аз реанимирах след около век, защото смятам, че вълнува обществото. Предлагал съм я и на Борисов преди време. Той каза, че не можел да си позволи такова нещо, защото хората нямало да я подкрепят, а искал втори мандат. Мен площадът ме подкрепя", казва Бареков. Друга идея на Бареков е децентрализацията. " Ако получа политическата власт, ще я осъществя. Хората гласуват за кмета, а не за финансовия министър, него дори не го знаят как се казва. След това кметът отива като просяк и чака от министъра някой лев подаяние, за да си развива общината. Социалната дейност на българската държава в момента е делегирана на общините", казва Бареков. Той повторя, че образователната и трудовата повинност ще върнат традициите в българското общество, ще подпомогнат икономиката. Така ще социализираме и образоваме ромите. "Ром, който на 18-20 години не е завършил средно образование, влиза в казармата за една година. До обяд ще учи, а следобед ще дава трудова повинност. Накрая на месеца ще получава и една малка заплата за работата си.
След година пък ще има тапия за завършено средно специално образование", казва Бареков. И допълва, че за хората със средно образование казармата ще е 6 месеца. До обяд ще се учат как се държи автомат, следобед – трудова повинност. Толкова ли е лошо да работиш 6 месеца за държавата? Нашите майки, бащи, дядовци дадоха целия си живот за изграждането на тази държава, която разрушиха политиците, а сега взимат по 105 лева пенсия, аргументира се Бареков.Той допълни, че е склонен да прани майки да влязат в Европарламента с листата на неговото движение. Целта е да защитят правото на по-дълго майчинство. "Аз предлагам майките в определени региони дори да получават по 300 лева месечно за гледане на дете. В София по-лесно можеш да си намериш работа, по-лесен е достъпът до трудовата борса, отколкото в някое затънтено балканско село", казва Бареков. И допълва, че прави партия на регионите с ясна идеология.
Началото на това движение ще бъде "Искаме си държавата обратно". Държавата трябва да е в ръцете на хората, да е държава като държава. Унищожавайки икономиката, заводите, летищата, казармата, ние унищожихме постепенно държавността и накрая стигнахме до мутрите и рекета, до това, че избрахме една мутра за премиер. Нашата идея е за бързо връщане на държавността, казва Бареков. Той допълва, че събира симпатии защото не бил агент на ДС. На въпрос дали би станал премиер, Бареков отговоря, че  "ако българският народ ми гласува това доверие, няма как да го откажа. Аз съм готов за премиер." И допълва, че минал през специализации, работил е с големи международни компании, бил е и е  съм член на големи международни бордове, печелил е пари, управлявал е хора, давал е средства за българския спорт…" Над 20 милиона изляхме в последната година само за спорта.Финансирах 4-5 български сериала и филма, работя с най-големите компании.Привлякох само за последните години около 100 милиона европейски пари и съм ги инвестирал в българския бизнес - сам, с тия две ръце, без да имам никаква подкрепа на държавата. Познавам медийната регулация, защитил съм собствена концепция пред СЕМ, която сам съм си написал", казва Бареков. " В момента алтернативите не са много. Аз съм в една редичка с Лютви Местан, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Иван Костов и Меглена Кунева. Нали виждате огромната разлика между мен и всички тези екземпляри?", пита Бареков. Според него коалициите, които сега се въртят и спрягат – БСП – ДПС, ГЕРБ – БСП, ГЕРБ – Реформаторски блок, са със старите муцуни и отвращават хората. "Тези играчи трябва да са наясно, че народът не ги иска. Трябва да се гледа напред, трябва визионерска политика. Човек трябва да е позитивен. Когато аз изляза на площада, усмивката не слиза от лицето ми. Просто съм си усмихнат човек, харесва ми контактът с хората", казва Бареков.

Станете почитател на Класа