ГЕРБ иска оставката на Сидеров като шеф на комисия

ГЕРБ поиска предсрочно освобождаване на Волен Сидеров като председател на комисията по корупция. Депутатите от групата започват да събират подписка сред останалите членове на комисията и разчитат на подкрепа на БСП и ДПС.
За ГЕРБ е недопустимо, обясни в кулоарите на парламента Десислава Атанасова, отново да се руши авторитетът на Народното събрание, който може би вече е под санитарния си минимум. И уточни, че поводът са станалите през последните няколко дни известни факти около пътувания на лидера на "Атака", който е и председател на комисията за борба с корупцията. Опозицията иска отговор с какви пари са платени воаяжите. Трябва да се знае как се харчат средствата на българските данъкоплатци, ако пък са пътували с лични спестевания, по думите на Атанасова, Сидеров и Деница Гаджева трябвало да обяснят как са си позволили лукса Варадеро с депутатска заплата от 2136 лв. Произходът на личните средства следва да се докаже, категорична е тя.
ГЕРБ в тази връзка подготвяли промени в закона за политическите партии. Няма да правим експертиза на публикуваните в медии снимки на Сидеров, за да видим дали са манипулирани, допълни още Десислава Атанасов. Още повече, че депутати от "Атака" са потвърдили, че са били там.
Нямало смисъл и да се вика националистът пред комисията по етика, за да каже своята версия по скандала, защото той нямало да се яви, предстояли му и още екзотични пътувания. Ако БСП и ДПС не ни подкрепят, ще означава за пореден път, че цената за парламентарната подкрепа за кабинета на Пламен Орешарски е да се намери поле за изява на Сидеров, обяви Александър Ненков. Аз отговарям за политика, за кухня и мръсно бельо не отговарям, заяви Станислав Станилов по повод на публикуваните снимки.

Станете почитател на Класа