Калфин е разочарован от срещата на властта с медиите

"Разочароваща" - така евродепутатът и водач на листата на АБВ за предстоящия евровот Ивайло Калфин определи срещата-отчет, която управляващите страната в лицето на Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Лютви Местан проведоха с голяма част от водещите медии в България.

"Тази пресконференция е доста разочароваща, казаха всичко, което досега сте чували. А на всичко, което трябва да се прави казаха „трябва да направим това", посочи Ивайло Калфин.

Той изрази учудването си и от поредната демонстрация на политически агресивно поведение, с което според него лидера на ДПС Лютви Местан брани партийните интереси на ръководството на движението.

"Бях изненадан от агресивната позиция на лидера на ДПС, това е тенденция в тази партия. Те не правят нищо повече освен да се борят за правата на определен етнос в България. Всички човешки права се спазват у нас. Няма незащитени права на български граждани. Всички претенции, че ДПС ще се бори за правата и свободите на хората много тежко разделят държавата ни", категоричен бе Ивайло Калфин.

Според него страната ни отдавна е доказала, че следва строго всички международни норми, свързани със спазването на човешките права и заплахите за тяхното нарушаване, за които намекват от ДПС, са опит за спекулация с общественото мнение, който е толериран с мълчание от страна на премиера Пламен Орешарски и председателя на партията мандатоносител Сергей Станишев.

"По отношение на агитацията на майчин език Местан каза, че единствено България не спазва тези стандарти. Това е пълна лъжа. България не е никакво изключение. Той си позволи да направи паралел със случващото се в Крим и ползването на регионалните езици там. Това е абсурдно подвеждаща аналогия. Това води към тежко разделение на нацията. Станишев и Орешарски не реагираха на това нещо по никакъв начин, което е притеснително", заяви Калфин.

Станете почитател на Класа