Антоний Гълъбов:Преференциалният вот е привилегия за избирателите

Преференциалният вот е привилегия на избирателите. Това е въпрос на право на българския избирател. Нито политическите партии, нито кандидатите имат работа по отношение на преференциалния вот, заяви политологът Антоний Гълъбов. Пред БНР той коментира появилите се информации за бизнес с преференции.Според политолога това е ясен знак, че ДПС ще се трансформира отново и че ще се раздели с модела "Пеевски".

Гълъбов е умерен оптимист по отношение на действията на служебното правителство.

Много от търговците на гласове ще имат неприятности. Ясни са мрежите, през които се върти тази търговия. Надявам се да си получат заслуженото. Но това е двустранен процес. И хората трябва да знаят, че носят отговорност. Дълбоката зависимост на хората е причина. Невинаги има пари. Гласувай, за да не ти вземем, а не за да ти дадем. Социални помощи, дърва, земеделски земи, през тези мрежи се търгува със свободата на хората, коментира политологът.
Кампанията, според него, върви вяло и гузно. Партиите няма какво да кажат на избирателите. Безпомощни са. Липсва хоризонт, лидерство липсва, подчерта той.

Срещата на Лютви Местан с турския президент Антоний Гълъбов определи като сериозно политическо събитие.

Имаме ясни проруски линии в българската политика, имаме и ясна заявка за протурски линии. Местан обясни, че българският етнически модел трябва да се разпространява по света и това е била темата на срещата, но това е трудно да се приеме. Турският президент се среща с представител на една политическа сила, преди да се е срещнал с българския президент или с българския министър-председател, коментира той.

Станете почитател на Класа