Горещата прегръдка между Оланд и Кери

Във Франция са силно впечатлени от горещата прегръдка между президента Франсоа Оланд и държавния секретар на САЩ Джон Кери.

"У нас нямаме подобна традиция. Когато Кери тръгна към Оланд, разтворил ръце, за да го прегърне, президентът в първия момент се стъписа. Беше неловка ситуация на сблъсък между две култури", се отбелязва в коментар на тв канала France 24.

"Във Франция не е прието политици и изобщо публични личности да се прегръщат. Това е допустимо при среща между обикновени французи, които дори се целуват (по бузите, по 3 пъти - б.р.), но за държавните мъже и жени е абсолютно непривично. Ето защо прегръдката на Кери свари Оланд, меко казано, неподготвен".

В социалните мрежи също не спират да коментират крепката прегръдка между Оланд и Кери, която е назована "конфузна", "не много френска" и "едва ли не любовна". Появиха се и фотоколажи, от незлобливи и шеговити до еротични и даже вулгарни.

Здравомислещите французи, разбира се, обясняват прегръдката на Кери като израз на подкрепа за Франция в тези трудни за страната времена. Не трябва да се забравя и че държавният секретар на САЩ е франкофон, владеещ перфектно френски език.

Станете почитател на Класа