Осман Октай: Агресията на ДПС ще изяде главата на Местан

Не трябва да се заблуждаваме - агресията в обществото не е срещу мюсюлманите в България, а срещу ДПС и след местните избори тя ще коства главата на Лютви Местан, заяви пред TV7 бившият зам.-председател на партията Осман Октай.

Агресивното поведение доведе до това ДПС да загуби голяма част от своята интелигенция, което компенсираха с циганските гласове. На местните избори обаче Движението ще има много голяма опозиция от независими кметове от самото мюсюлманско малцинство и прогнозирам, че ще загубят 50% от традиционните си общини, отбеляза Октай. По думите му заиграването с ромското малцинство е опасно и от ДПС го знаят, но действат провокативно.

Той е категоричен, че това ще коства главата на Лютви Местан, тъй като Ахмед Доган ще обвини изцяло него, че е внесъл тази агресия, че е предизвикал изолацията на ДПС и съответно трябва да плати своята цена.

Октай обясни, че промяната в поведението на ДПС е настъпила през 2001 г. - с идването на НДСВ на власт.

"Тогава започна задкулисието да се окопава във властта чрез волята и силата на обкръжението на сараите... Чрез модела "Доган" контролираха всяка власт, кадруваха във всяка власт и обслужваха всички корпоративни задкулисни игри за рухването на банки, за строителството на "Белене" и "Цанков камък" и източването на милиарди, които, вместо да отидат за инфраструктура, отидоха в джобовете на определени кръгове и обръчи."

Октай подчерта, че неслучайно девет години Ахмед Доган е пазен от НСО и държавата плаща за това 2 млн лв. годишно. Това е, за да могат да го употребят политически за т.нар. Задкулисие. Не той обаче бил злият гений на прехода. По-интересното е, подчерта Октай, кой стои зад сараите.

Станете почитател на Класа