Путин към Буш: Моето куче е по-силно от твоето

Бившият американски президент Джордж Буш младши /2001-2009/ тези дни си спомни за путинската дипломация в стил "моето куче е по-силно".

На всички е известна прочутата фраза на Буш, че е успял да разгадае душата на Путин, когато се е вгледал в неговите очи. Е, сега стана ясно, че той е почувствал и неговото куче, пише "Ню Йорк Таймс".

По време на среща с участниците в програмата Presidential Leadership Scholars, състояла се миналия четвъртък в президентския център "Буш" в Далас, бившият стопанин на Белия дом отново сподели спомените как е запознал Путин със своя шотландски териер Барни. "Езикът на тялото му сякаш казваше: "И ти наричаш това куче?", сподели Буш младши за своя руски колега. По-късно по време на визитата му в Москва Путин го запознава със своя домашен питомец - "страшен черен лабрадор". "По-голям, по-силен и по-бърз от Барни", спомня си думите на Путин Буш.

"Тогава разбрах много неща за Путин. Моето куче е по-голямо от твоето. Урокът е следният: внимателно слушайте, какво казват другите, не бързайте да правите необосновани изводи за техните чувства, първоначално им дайте възможност да се изкажат", заяви Буш.

Станете почитател на Класа