И АБВ клекна за промените в конституцията

АБВ също подкрепи договорените вчера промени в конституцията. Под новото предложение от четири точки като представител на партията ще се подпише единствено проф. Борисов Борисов.Това стана ясно от изявлението на председателя на АБВ и експрезидент Георги Първанов, който беше в парламента и направи изявление в кулоарите.

На първо четене депутатите от АБВ ще гласуват в подкрепа на нововъведенията в основния закон. А между първо и второ четене се заканват да внесат сериозни промени.

Според сондажи на БЛИЦ минималните 160 и мечтаните 180- 90 подписа за внасянето на промените в временната конституционна комисия едва ли ще бъдат събрани преди края на този месец, тъй като много депутати са в командировки в чужбина. Това означава, че промените вероятно ще влязат в парламента в самия край на тази сесия преди парламентарната ваканция, което пък означава, че няма да се налага да прекъснат ваканцията си през август, заради императивния едномесечен законов срок за гледането им в пленарна зала, а ще започнат новата сесия в началото на септември именно с промените в конституцията.

В момента депутатите гласуват отпадането на предвиденото за днес гласуване на вече внесените промени в конституцията, както се договориха вчера.

Станете почитател на Класа